Akreditasyon Ödül Töreni

Odamız, TOBB Akredite Oda/Borsa Sistemine dahil oldu!
Eylül ayında yapılan denetim sonrasında B sınıfı Akredite Oda sıfatını kazandık. 16 Kasım Cuma günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinde yapılan törenle Odamıza Akreditasyon Belgesini , TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu  verdi.

Oda ve borsaların hizmet kalitesinin tescil belgesi niteliğindeki akreditasyon belgesinin TOBB Merkezi’ndeki konferans salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Rahmi Gençer, Yönetim Kurulu Üyelerimiz  Mehmet Kuran, Zeynep Kürşat Alumur, İbrahim Sakallı, Halil Cevdet Kantarcı ve  Benhan İbrahim Kantarcı Ankara'daki törene katılırken,  Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant da törene katıldı.

Törende ilk konuşmayı, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Halim Mete yaptı. Konuşmasında, akreditasyon çalışmalarına oda ve borsaların hizmetlerinin kalitesini mükemmele ulaştırmak amacıyla başladıklarını ifade eden Halim Mete, amaçlarının müşteri memnuniyetini artırmak olduğunu vurguladı. Mete, “Akreditasyon sistemi bu hedefe varmada kullanılabilecek bir araçtır” dedi.

Törende daha sonra TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu konuştu. Akredite olan oda ve borsaları 5 yıldızlı olarak tanımladığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, “Bugün beş yıldızlı otel müşterisine nasıl hizmet veriyorsa, 5 yıldızlı oda ve borsalar da bu kalitede hizmet verecek” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, göreve geldiklerinde sadece 5 odanın İngilizce konuşabilen personele sahip olduğunu, odaların hiçbirisinin proje yazamaz durumdu bulunduğunu anımsatarak, bugün ise 365 oda ve borsadan sadece 10′unun İngilizce konuşamaz durumda olduğunu ifade etti. Rifat Hisarcıklıoğlu, ”10 yıl önce toprağa attığımız tohum meyve vermeye başladı. Akredite olan oda ve borsa sayımız 129. Önümüzdeki dönem 21 oda ve borsamız da akredite olacak, hedefimiz ise 365 oda ve borsamızın tamamını akredite edebilmek” dedi. Proje yapma kapasitesi açısından da önemli yol kat ettiklerine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, bugün TOBB bünyesindeki oda ve borsaların, AB Fonları, Kalkınma Ajansları da dahil olmak üzere yapmış olduğu projenin toplam değerinin 410 milyon lira olduğunu vurguladı.

Hisarcıklıoğlu, hizmet alan üyenin odaya daha fazla bağlanacağını, bu sayede o üyelerin odaya daha fazla bağlanarak sahip çıkacağını vurgulayarak, böylece odalar ne iş yapar diye kimsenin soru soramayacağını savundu.

Oda ve borsaların hep bir adım önde olmaları gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, ”Siz hep bir adım önden gideceksiniz ve özel sektörü ileriye taşıyacaksınız. Yani takip eden değil, yönlendiren olacaksınız. Pasif değil, aktif olacaksınız. Hizmet eden, hizmet üreten olacaksınız. İşte o zaman, proje üretmek isteyen, yatırım ve ihracat yapmak isteyen size gelir” ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, kapasite geliştirme stratejisi çerçevesinde bünyelerinde bulunan 65 oda ve borsayı, 20 ülkedeki borsalarla eşleştirerek, kapasite transferi sağladıklarını dile getirdi. Oda ve personelin eğitimine de büyük katkı sağladıklarını kaydeden Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda 50 personele profesyonel AB uzmanlığı eğitimi verdiklerini, yine personellerini AB odalarına göndererek yerinde eğitim verdiklerini de belirtti. Akreditasyona sahip olan 150 odanın, Avrupa’nın herhangi bir noktasında verilen hizmete eşdeğer hizmet verdiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ”Hizmet ithal eden TOBB’dan hizmet ihraç eden TOBB’a geldik” dedi.

Törenin ardından Yönetim Kurulu Başkanımız Rahmi Gençer, "TS 9001'i aldıktan sonra geçtiğimiz yıl akredite başvurusu yaptık. Ayvalık Ticaret Odası olarak B sınıfı akredite olduk. Yüksek bir puan aldık. 65 üzerinden 52 puan. Öncelikle personelime çok teşekkür ediyorum. Çok özveriyle çalıştılar. 6 aylık bir inceleme sonucu akredite almaya hak kazandık. Bu akredite ile birlikte daha iyi hizmet sunup daha faydalı olmaya çalışacağız. Geriye dönük kendimizi izleyebilmek adına çok önemli. 4 yıllık stratejik plan yapmıştık. Üyelerimize ve Ayvalıklılara yönelik eğitimlerimiz olacak. Bunları tamamlamak ve kendimizi geliştirmek için akredite önemli. Bizim için olduğu kadar Ayvalık için de onur verici" dedi.

AYVato 11AYVato 2

AYVato 5