Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı Odamızı Ziyaret Etti

Balıkesir Valisi Sayın Ersin Yazıcı 29 Eylül 2017 tarihinde Odamızı ziyaret etti. Vali Yazıcı'ya Odamıza ziyaretinde Ayvalık Kaymakamı Sayın Namık Kemal Nazlı eşlik etti.
Yönetim Kurulu Başkanımız Benhan İbrahim Kantarcı ve Yönetim Kurulu Üyelerimizin hazır bulunduğu ziyarette Başkanımız Kantarcı Sayın Yazıcı'ya yaklaşmakta olan 13. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri hakkında bilgi verdi

Ardından Vali Yazıcı Zeytinyağı Duyusal  Analiz Laboratuvarı ve Ticaret Tarihi Galerisimiziziyaret ederek zeytinyağı tadımı yaptı.Vali Yazıcı,  Başkanımız Benhan İbrahim Kantarcı'dan bölgenin zeytin ve zeytinyağı üretimi hakkında bilgiler aldı.

Laboratuvar Sorumlumuz Kimya Mühendisi Yeşim Bayraktar, çeşit çeşit zeytinyağlarını tattırırken, içine hoş kokulu bitkiler karıştırılmış numuneyi de tadım için ayrılan zeytinyağlarının arasına katarak sürpriz yaptı. Tadıma katılan Vali Yazıcı, kaliteli zeytinyağının özelliklerini öğrenirken, tadımcı Bayraktar, zeytinyağının tüm özelliklerini uzun uzun anlattı.

Zeytinyağında kalitenin önemine dikkat çeken Vali Yazıcı, "Balıkesir'de zeytinyağları oldukça kaliteli. Bu zeytinyağı duyusal tadım eğitimlerinin çok yararlı olduğuna inanıyorum ben. Çünkü zeytinyağı çok kıymetli bir yağ. 'Altın değerinde' bir yağ. O zaman, en kaliteli zeytinyağının hangisi olduğunu bilmeli. Bunu nasıl anlayabileceğimizi bilmek ve bunu nasıl anlayacağımızı öğrenmek önemli oluyor. " dedi.

Müzeyi de gezen Vali Ersin Yazıcı Ayvalık'ın tarihini gözler önüne seren müzeyi çok beğendiğini ifade ederek, Ayvalık'ın; Cumhuriyet tarihinden, 1960'lı yıllara kadar olan ticari hayatını tanıtmak ve bu hayatın önemli dönemeçlerini belgeleyen müzenin ilçeyi ziyaret edecek olan yerli ve yabancı turistlerce de büyük ilgi göreceğini söyledi.

ziyaret 4

ziyaret 2