AYVALIK TİCARET ODASI'NDAN ÖĞRENCİLERE DESTEK

Çek Cumhuriyeti'nin Başkenti Praga'da eğitim alacak sekiz öğrenciye ATO'dan destek. Ayvalık Ticaret Odası'nın toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitime katkı sağlayan proje Ayvalık Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır'ın katılımıyla 1 Mart 2019 Cuma günü gerçekleşti. Ayvalık Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır'ın yanı sıra ATO Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar, Motorlu Araçlar Teknoloji Öğretmeni Hidayet Dinç ve öğrencilerden Hüseyin Ayaz, Ender Kadri Karahasan katıldı.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar konuşmasında şu sözlere yer verdi; "Ulusal Ajans tarafından desteklenen Avrupa Birliği projesi kapsamında Çek Cumhuriyeti'ne öğrencilerimizi eğitim için gönderiyoruz. Bu iki haftalık süreci kapsıyor. Öğrencilerimiz orada iş başı eğitimi alacaklar. Motorlu araçlar teknolojisinde eğitimlerini alacaklar. Gittiğimiz okul, Avrupa'daki firmalara öğrenci yetiştiren bir okul. Orada pratik eğitim aldıktan sonra Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde işbaşı yapabilecekler."

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Büyükçıvgın; "Şefik Hocamızın söylediği gibi bu proje çok önemli. Biz çıraklık eğitim merkezinin hem inşaatında hem de önceki fiziki yapıların oluşmasında desteklerde bulunmuştuk. Biz kendi okulumuz olarak görüyoruz. Çocukların eğitim programları çerçevesinde sekiz çocuğumuza tüm meclis üyelerimizin katkıları ile destek gerçekleştirdik." diye konuştu.

cek 1 cek 2

cek 3

ATO Yönetim kurulu başkanı Mustafa Büyükçıvgın, konuşmasının bir bölümünde “Şefik hocamızın arz gibi, bu proje çok önemli. Biz çıraklık eğitim merkezinin hem inşaatında,hem daha önceki fiziki yapıların oluşmasında,TOBB ve Ayvalık Ticaret Odası (ATO) Desteklerde bulunmuştuk.Biz kendi okulumuz olarak görüyoruz. Çocukların eğitim programları çerçevesinde, sekiz çocuğumuza,birer mont,İstanbul’a gidiş,dönüş otobüs biletlerinin ücretleri birde çocuklara 50 şer AVRO Haçlık olarak ,ATO Meclisinin alacakları hak edişlerden ,kendilerinin bağışları ile tüm meclis üyelerimizin,katkılarıyla,bu yardım gerçekleşti”