ODAMIZDA VERİLEN YUNANİSTAN SCHENGEN VİZE HİZMETİ 12 AY BOYUNCA SÜRECEK

Ayvalık Ticaret Odası binasında faaliyet gösteren VFS Global şirketi, Yunanistan Schengen vizesi konusunda 12 ay (tüm yıl) hizmet verecektir. Bu konudaki talebimizi göz önünde bulunduran ve bizleri kırmayan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Sayın Argyro Papoulia'ya ve VFS Global Türkiye Genel Müdürü Sertan Arslantürk'e desteklerinden dolayı Ayvalık halkı adına teşekkür ederiz.

schengen vizesi

Ayvalık'tan Yunanistan'a her yıl 80 ila 100 bin arasında kişinin geçiş yaptığını belirten Başkanımız Mustafa Büyükçıvgın, kurulan büro ile Yunanistan'a vize için İzmir'e gitme zorunluluğunun ortadan kalktığını hatırlatarak, "Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu ile imzaladığımız protokol neticesinde, vize başvuru işlemleri VFS Global Şirketi tarafından yürütülmektedir. Vize başvurularında yolda bir gün harcanıyordu, bu önlendi, zaman ve paradan tasarruf ediliyor.

Ayvalık'tan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş sayısı her yıl ortalama 80 ile 100 bin civarındadır. Her yıl binlerce kişi vize işlemleri için başvuruyor. Başvurular artık İzmir yerine Ayvalık'tan yapılıyor. Çevre il ve ilçelerden birçok kişi İzmir yerine Ayvalık'a geliyorlar. Ayvalık'ta şu an vize işlemleri yoğunlaşmış durumda. Odamızın Ayvalık'a ve üyelerine bir katkısı söz konusu. Bu yüzden de firmadan herhangi bir kira bedeli almıyoruz. Bu işlemler için bir odamızı tahsis ettik. Üyelerimize nasıl faydamız olur, Ayvalık'a turizm anlamında nasıl bir katkıda bulunabiliriz diyerek hareket ettik" dedi.

2 yıldan bu yana yılın sadece 6 ayı süresince vize işlemlerinin yapıldığını ancak yeni imzaladıkları protokolle bu hizmetin bundan sonra yılın 12 ayı süresince kesintisiz yapılacağının müjdesini veren Büyükçıvgın, "Bunun için çok ciddi mesai harcadık. Çok yoğun temaslarda bulunduk ve nihayetinde Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia hanımefedinin de desteğiyle Yunanistan vizesi işlemlerinin odamız bünyesinde 1 yıl boyunca sürekli olarak yapılabilmesini sağladık. Çok mutluyuz" diye konuştu.