KAMUOYUNA DUYURULUR

Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 5174 Sayılı Yasa hükmünce Odalara Kurumsal Akreditasyon şartı getirilmiştir. Akreditasyon; odaların kurumsal standartlara tamamen uyduğunu, şartları uyguladığını mevcut 105 standardın tamamından TOBB tarafından denetlenerek başarıyla geçildiğini ve "5 Yıldızlı Oda" ünvanı kazanıldığının kurumsal tek kanıtıdır.
1923'de kurulan ve yaklaşık 100 yıllık kurumsal kimliğe sahip olan Ayvalık Ticaret Odası 2012 yılında Akredite olmuştur. 5174 Sayılı TOBB kanununa göre Akreditasyondan tek sorumlu ve yetkili Yönetim Kurulu Başkanıdır. ATO'da da tek sorumlu ve yetkili Yönetim Kurulu Başkanımız ve aynı zamanda TOBB Ticaret Odaları Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Büyükçıvgın'dır.
Odamızın en son Akreditasyon denetimi 2018 yılı Kasım ayında Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Büyükçıvgın'ın sorumluluğunda denetlenmiş olup tekrar başarıyla B sınıfı 5 yıldızlı kurumsal Oda ünvanı verilmiştir. Kurumsal Akreditasyon belgemiz 26 Şubat 2019 tarihinde TOBB'da düzenlenen bir törenle TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun elinden verilmiş olup kurumsal akreditasyon belgemiz ektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mehmet SIRAY Meclis Başkanı
Mustafa BÜYÜKÇIVGIN Yönetim Kurulu Başkanı